BOONinBLIK
7Oct/090

Nokia 5800 XM XS4ALL imap certificaat probleem

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

Onlangs ondervond ik problemen met het ophalen van mijn email via de imap server van xs4all.nl op mijn Nokia 5800 XpressMusic.
Wanneer er verbinding werd gezocht met imap.xs4all.nl verscheen er een melding op het scherm dat het betreffende certificaat verlopen was. Ik kreeg de mogelijkheid om het nieuwe certificaat permanent toe te staan maar helaas loste dit het probleem niet op. Niet alleen werd nog steeds mijn mail niet opgehaald maar de melding over het verlopen certificaat bleef terugkomen.

Gelukkig vond ik de oplossing na wat zoeken op het net: verwijder het huidige (verlopen) certificaat uit je telefoon. Hierna zal je telefoon, bij het ophalen van je email, vragen of je het (nieuwe) certificaat wilt accepteren. Accepteer het en het ophalen van email via imap.xs4all.nl verloopt weer soepel.

Om het verlopen certificaat te verwijderen (taalinstelling Nederlands):

 1. Menu
 2. Instellingen
 3. Telefoon
 4. Telefoonbeheer
 5. Beveiliging
 6. Certificaatbeheer
 7. Certific. voor vertr. sites
 8. selecteer '*.xs4all.nl'
 9. Opties
 10. Verwijderen

Om het verlopen certificaat te verwijderen (taalinstelling Engels):

 1. Menu
 2. Settings
 3. Phone
 4. Phone mgmt.
 5. Security
 6. Certificate management
 7. Trusted site certificates
 8. selecteer '*.xs4all.nl'
 9. Options
 10. Delete
Filed under: General Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)
 1. voel me een ontzettende noob, maar had hetzelfde probleem (met m´n N97).
  Hoop dat het nu opgelost is….

 2. Ik hoop dat je probleem opgelost is. Het zou me niets verbazen als het identiek is aan het probleem met mijn 5800.


Leave a comment


No trackbacks yet.